Uitzending Radar over letselschade

Maandagavond 2 november 2009 heb ik met toenemende afschuw gekeken naar de uitzending van Radar over letselschade en de Gedragscode Letselschade.

Mevrouw Hertzenberg van Radar haalt twee slachtoffers in beeld, we krijgen een eenzijdig verhaal te horen. Voort interviewt zij de directeur van het Verbond van Verzekeraars en stelt vragen vanaf haar papiertje zonder door te vragen. Ergens in het publiek zit een medewerker van de Ombudsman Schade en een Tweede Kamer parlementslid die ad hoc even een vraag mogen beantwoorden. De directeur van het Verbond van Verzekeraars zit zichtbaar te liegen. Ik had deze man graag het vuur aan de schenen gelegd. Gevraagd had kunnen worden waarom verzekeringsmaatschappijen zoals Medirisk, CentraMed, VVAA, NoordHollandsche van 1816, ZLM, Fortis Coorporate Insurance een keihard en onmenselijk slachtofferbeleid voeren bij letselschade en hun daaraan gelieerde expertisebureau’s zoals Buro Van Dijk, Assuraad en GRM Expertises om er maar een paar te noemen.

OP internet en op deze website (bij downloads) zijn twee uitvoerige rapporten gepubliceerd door de Ombudsman (Letselschade: onderhandelen met het mes op tafel + Overleven in de medische letselschadepraktijk). Hierin is door middel van grootschalig onderzoek aangetoond dat een aantal verzekeraars en hun letselschadeburo’s zich schandalig gedragen en opstellen. Met name de medisch adviseurs van die maatschappijen krijgen er behoorlijk van langs (en wat mij betreft wordt het hoog tijd dat het Regionaal Medisch Tuchtcollege deze medische maffiabende haar dokterstitel ontneemt!).

Mevrouw Hertzenberg krijgt na de DSB affaire kennelijk sterallures. Nu meent zij ook in vijf minuten een ingewikkeld vraagstuk dat de letselschade nu eenmaal is even aan de orde te stellen, zonder enige goede voorkennis en/of voorbereiding.

Alsof dat niet genoeg is komt ook weer eens in beeld dominee Smit, voormalig gefrustreerd predikant, in hoedanigheid van directeur Slachtofferhulp Nederland, gefinancierd door de belastingbetaler en hij meent inmiddels een expert op het terrein van de letselschadepraktijk te zijn alhoewel, mede gezien zijn achtergrond, hij nog nooit 1 ingewikkelde letselschadezaak heeft behandeld en afgewikkeld.

De wereldpolitieke verhoudingen zijn niet in 5 minuten met flitsende tv beelden uit te leggen. Evenmin de letselschaderegeling. Ik heb dan ook met walging naar Radar jongstleden maandag gekeken. Men moest eens weten hoeveel belangrijke spelers zich bewegen in de letselschaderegeling en hoe belangrijk het is om achter de schermen met de verzekeraar een schikking te treffen waarbij soms op het scherp van de snede wordt onderhandeld. Het gejank van mevrouw Hertzenberg en de belerende prediker de heer Smit hebben we daarbij niet nodig, integendeel, schoenmaker houd je bij je leest!

Tot slot een opmerking over de twee slachtoffers die in beeld kwamen: hadden zij wel een deskundige belangenbehartiger?

Johannes de Bruin
Directeur ClaimZorg Letselschade Haaglanden
4 november 2009

Reacties:

  1. Geachte heer J. de Bruin,
    Het PX-10 rapport wat aan de 2e kamer is verstuurd deugd niet. Er wordt in dat rapport alleen maar gesproken over kanker (ALM) en verder niet over zenuw en hersen beschadigingen, spier en spraak problemen, dus onvolledig en is dat geen goed onderzoek rapport. Er is alleen een stelling genomen over de mogelijkheid om kanker te kunnen krijgen door het werken met PX-10. Waarom is dit nog steeds niet gecorrigeerd want zo krijgt niemand een poot aan de grond bij defensie zolang dat rapport in de 2e kamer word geaccepteerd. Graag had ik daar een antwoord op want dit blokkeert de gang naar Defensie om met je gezondheid problemen terecht te kunnen. Met vriendelijke groet wacht ik uw antwoord af.
    Henk Rops, voormalig defensie medewerker. Tel. 06 – 21 93 58 80

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

« « Vorige bericht:  Letselschade en de Media | Volgende bericht:  Uitzending Radar over Letselschade » »