Medisch adviseurs verzekeraars mogen niet zomaar keurend specialisten afwijzen

Beste medisch adviseurs van ClaimZorg,

Ik verzoek bijgaand vonnis van de rechtbank Noord-Holland van 24 december 2020 onder de aandacht te brengen van alle medisch adviseurs van Medithemis die voor ClaimZorg adviezen verstrekken. Van belang is daarbij voor de letselschadepraktijk rechtsoverweging 4.14.

Ik zie teveel tijdrovende en zinloze opstellingen van met name medisch adviseurs van verzekeraars die bij een voorstel van een zekere specialist voor een medische expertise die specialist afwijzen (geen goede ervaring/geen ervaring) en ik ben ontstemd dat daarbij steeds weer uitstekende keurend specialisten maar even in de prullemand worden gegooid omdat de medisch adviseur van verzekeraars hun rapporten kennelijk niet aanstaan.

Ik ben hier eigenzinnig in: niet de medisch adviseur van een verzekeraar bepaalt de procesgang in een dossier maar de dossierbehandelaar en wat de medisch adviseur van een verzekeraar voor subjectieve ervaring heeft bewaart hij/zij maar voor een damesblad. Medisch adviseur Lok van Nationale-Nederlanden bijvoorbeeld zou dan een permanente zetel bij de redactie van een damesblad kunnen claimen.

De rechtbank maakt korte metten met dit belabberd verweer van deze medisch adviseurs: men onderbouwt hun bezwaren tegen een voorgestelde specialist of men wordt niet ontvankelijk verklaard.

En zo hoort het!

Met vriendelijke groet,
Johannes de Bruin
ClaimZorg Letselschade

« « Vorige bericht:  Zwart boek over Verzekeraars | Volgende bericht:  Medische expertises: vaak onzorgvuldig uitgevoerd » »