Eindelijk resultaat in PX-10 zaak tegen Defensie

Eindelijk na bijna 1,5 jaar opjagen van het Ministerie van Defensie is de eerste PX 10 zaak afgewikkeld.

Rekening houdend met de maandelijkse uitkeringen die ABP op basis van de Bijzondere Rechtspositieregelingen Militairen uitkeert (een voorziening voor militairen die een bedrijfsongeval bij Defensie oplopen) komt het resultaat in de buurt van de euro 200.00 te liggen, afhankelijk hoe lang de militair nog leeft.

Bij de schaderegeling zijn we uitgegaan van een helaas korte levensduur van de militair, maar als de door de chemokuur bedongen kanker blijvend resultaat heeft, kan dat bedrag hoger worden.

Ik ben content met dit resultaat maar bovendien erg blij voor de betreffende militair die nu zonder rechtszaken tegen Defensie verder kan met zijn leven.

Helaas wachten hier ten kantore nog 50 zaken waarin Defensie op de rem trapt. Men wil nu eerst de resultaten afwachten van een tweetal onderzoeksburo’s die de werking van PX 10 (dodelijk wapenschoonmaakmiddel) exact in kaart moeten brengen.

Hiertegen zal ik op hoog nivo bij Defensie protest aantekenen nu de resultaten van deze onderzoeken waarschijnlijk niet voor 2010 gereed zijn.

Jan de Bruin
ClaimZorg Letselschade Haaglanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

« « Vorige bericht:  Reactie termijn duurt veel te lang | Volgende bericht:  Aansprakelijkheidsverzekeraars ziekenhuizen hard en wettelijk aanpakkeb » »