RIVM en mosterd na de zure maaltijd

Geachte dames en heren,

Hedenochtend heeft de RIVM aan Minister Hillen van Defensie een nieuw RIVM rapport gepubliceerd waaruit de conclusie zou moeten volgen dat de medewerkers van Defensie die leukemie hebben opgelopen zulks niet door het werken met PX10 is veroorzaakt. Gezien eerdere rapporten van het Ministerie van Defensie (14 mei 2011) en het RIVM (in april 2011 door de Minister Hillen aan de 2e Kamer aangeboden) is dit een volledige ommezwaai. Zeer bedenkelijk is de volgorde van presenteren: eerst als Onderzoeksinstituut RIVM in elk geval diverse vormen van leukemie erkennen en later daar volledig op terugkomen.

Nota bene: Indien een patiënt van een oncoloog hoort dat hij kanker heeft en enkele maanden later zegt de oncoloog totaal het tegenovergestelde, heeft men dan nog vertrouwen in die oncoloog?

Het RIVM heeft meerdere malen ter discussie gestaan gezien bedenkelijke uitspraken/onderzoeken. Veel commentaar is er gekomen over het gegeven dat de Overheid (Defensie) de PX10 materie liet uitzoeken door een Overheidsinstantie (RIVM behoort tot het Ministerie van Volksgezondheid) en niet door een onafhankelijk Instituut, bijvoorbeeld een aantal hoogleraren verbonden aan gerenommeerde Onderzoekinstituten of Universiteit. In het AMC als de VU Amsterdam is er veel kennis van oncologen en heamatologen aanwezig over dit onderwerp.

Eerder leverde onze medisch adviseurs forse kritiek op de juistheid van het RIVM rapport dat in april 2011 verscheen. Zowel door de Defensiestaf als aan alle Fracties van de 2e Kamer is dat kritisch rapport van onze medisch adviseurs op dat RIVM rapport volkomen genegeerd. Een toonbeeld van arrogantie van Defensie en een zoveelste voorbeeld van een lamlendig Parlement.

Het vandaag door de Minister Hillen aan de 2e Kamer aangeboden RIVM rapport is nog niet beschikbaar. Ik vraag u allen met mij daar naar uit te zien (via het Internet). Een schrale troost, aldus het ANP bericht van vandaag om 13.40:

– De klachten over kanker- en huidaandoeningen die er nog liggen, worden volgens de tot nu toe geldende criteria bekeken

Evenwel:
– Nieuwe claims worden op grond van nieuw onderzoek van het RIVM niet meer gehonoreerd.

Zodra het RIVM rapport in mijn bezit is zal ik dit voorleggen aan onze medisch adviseurs.

Mocht u behoefte hebben om te reageren verzoek ik u zulks per e-mail te doen. Onze telefoonlijn staat sinds hedenochtend roodgloeiend en vele cliënten/bellers komen onnodig daardoor in het gedrang.

Met vriendelijke groet,

Johannes de Bruin
Claimzorg Letselschade Haaglanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

« « Vorige bericht:  Medirisk: de aanhouder wint | Volgende bericht:  Rechtbank Amsterdam zakt door het ijs » »