Doorzieke militairen en/of hun nabestaanden hebben geen geduld of begrip meer voor uitstel Defensie

Op onze website www.letselschadehaaglanden.nl bij het menu Defensie en PX10 is vorige week het onderzoeksrapport van Defensie van 14 mei 2009 geplaatst.

Heden hebben de medisch adviseurs van ClaimZorg Letselschade Haaglanden hierop gereageerd. Dit rapport zal binnenkort ook op onze website staan.

Er wordt geen spaan heel gelaten van het rapport van Defensie!

Op onze website staat al het eerdere rapport van onze medisch adviseurs waaruit blijkt dat er veel meer soorten kanker bij militairen is ontstaan dan Defensie wil aannemen (slechts leukemie) op basis van medisch internationaal literatuur onderzoek wat de schadelijke werking van benzeen, tolueen en xyleen op de mens is. Een uitvoerige literatuurlijst opgesteld door onze medisch adviseur die op geen enkele wijze terugkomt in het onderzoeksrapport van Defensie.

Schande, dit onderzoek van Defensie, dat heeft geleid tot zeer emotionele reacties bij doodzieke militairen of hun nabestaanden!

In de uitzending van Een Vandaag (zie onze website) van vorige week donderdag is deze materie zeer goed in beeld gebracht.

De reactie van Staatssecretaris De Vries dat de militairen en nabestaanden geduld en begrip moeten opbrengen nu Defensie verder de RIVM heeft ingeschakeld (en niet voor 2011 klaar is met haar onderzoek) heeft tot boze reacties van vele betrokkenen geleid.

Ten eerste zijn er documenten van de Arts Commandeur dr. Bartlema uit 1980 waarin deze Defensie wijst op de kankerverwekkende werking van PX 10. In januari 1981 schrijft de Schout bij Nacht van de Marine, de heer Scheuer dat zijn mannen doodgaan aan PX 10 en dat onmiddellijk een alternatief moet komen voor deze kankerverwekkende materie PX 10. Eerder schreef de Commandant van de Mariniers al in november 1980 een noodbrief aan Defensie over PX 10.

Defensie kan niet zeggen hoe er op deze drie rapporten in 1981 is gereageerd, de betreffende antwoordnota’s zouden inmiddels zijn vernietigd en dat is niet geloofwaardig, temeer daar op basis van de WOB die betreffende documenten wel van Defensie zijn verkregen.Waarom zijn dan de antwoorden daarop verdwenen/vernietigd?

Ten tweede is er de uitvoerige medische literatuurlijst van de medisch adviseurs van ClaimZorg Letselschade Haaglanden die er geen twijfel over laat bestaan welke soorten kanker PX10 veroorzaakt. Er wordt al jarenlang wereldwijd onderzoek gedaan naar de effecten van benzeen, tolueen en xyleen en al deze documenten zijn terug te vinden in bibliotheken en op Internet. Kennelijk beschikken de onderzoekers bij Defensie niet over deze kennis.

Nog minstens 1 a 2 jaar wachten is niet acceptabel voor de zieke militairen of hun nabestaanden. Het is onmenselijk om doodzieke mensen of hun nabestaanden zo lang op rechtvaardigheid en genoegdoening te laten wachten.

Bovendien is er dan een situatie ontstaan waarin vele militairen al zijn overleden en niets meer aan een schadevergoeding hebben.

Verder punt van onderzoek is dat bij de Afdeling Domeinen te Den Helder – verwerking en verkoop – waarschijnlijk door Defensie in de jaren 80 tot 90 op grote schaal PX10 gedumpt is voor de verkoop. In de wetenschap dat PX 10 kankerverwekkend is had dat – als het juist is dat het aldaar werd gedumpt en verkocht werd aan partikulieren – nooit verkocht mogen worden. De Overheid vergiftigt hiermee haar eigen burgers ook nog eens. Defensie zal hierover hard aan de tand moeten worden gevoeld.

U begrijpt dat de PX 10 materie zo langzamerhand een drama gaat worden. Ik vraag me af of voor de Onderzoeksraad voor Veiligheidsvraagstukken onder leiding van Prof. P. van Vollenhoven hier een taak is weggelegd. Misschien kan de Onderzoeksraad deuren openen die Defensie nu dicht houdt.

Johannes de Bruin
ClaimZorg Letselschade Haaglanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

« « Vorige bericht:  Aansprakelijkheidsverzekeraars ziekenhuizen hard en wettelijk aanpakkeb | Volgende bericht:  Uitzending letselschade comapatiĆ«nt Netwerk 7 juli 2009 » »