Dokters luisteren en lezen slecht

 

Geachte medisch adviseur,

Dokters moeten eens leren zich meer in de mechanische geweldsinwerking van een aanrijding op het menselijk lichaam te verdiepen. Dat doen zij standaard niet en daarom vind ik het wél belangrijk dat er in de aanbiedingsbrief meer wordt gemeld over het ontstaan van de aanrijding dan alleen “dat betrokkene betrokken raakte bij een verkeersongeval

U moet eens weten hoe vaak verzekeraars Ongevallen Analisten inschakelen als de schade aan de aangereden auto relatief laag is en dan hard roepen dat een nektrauma nooit door een lage impact van de aanrijding kan zijn ontstaan. Bij een forse autoschade zwijgt deze huilende meute die zich verzekeraars noemen.

De onderhavige aanrijding betrof een enorme klap. Medisch adviseur Nelemans uit openlijk zijn “twijfels” (mijns inziens kun je dan beter een ander vak kiezen) of er wel polsklachten door een achterop aanrijding kunnen ontstaan. Zie daar hoe belangrijk de vermelding van de impact van de aanrijding is. 

Dat er bezwaren kunnen rijzen bij Assuraad/Nelemans over mijn aanpassing van de vraagstelling aan de keurend specialist lap ik aan mijn laars. Mijn cliënt zit al 1.8 jaar zonder inkomen en zijn leven en zijn bedrijf is verwoest door de opstelling van Assuraad en Nelemans. Hij kan zijn gezin niet onderhouden en verkoopt privé spullen en auto om de rekeningen te betalen naast de leningen van vrienden.  Aansprakelijke verzekeraar Reaal zit er bij als een stel slapjanussen en laat Assuraad en Nelemans volledig haar gang gaan.

Ik heb in dezen een nota rechtsbijstandskosten van € 28.000 open staan en daar zitten ook uw nota’s voor uw medisch advies aan mij bij. Assuraad is niet bereid al die kosten te vergoeden en ik zit voorlopig met een enorme schadepost. Laten we het daar eens over hebben! Bezwaren van mijn kant genoeg.

Johannes de Bruin

 

« « Vorige bericht:  Een klassieke aria gevoed door medische en juridische causale klanken. | Volgende bericht:  De Gedragscode Behandeling Letselschade: een juridisch dood document » »